Avsnitt 44: Malin Hellkvist Sellén

Nu är det dags för Malin Hellkvist Sellén, denna alltid så aktuella koreograf att medverka i Danspodden Isadora och vårt 44:e avsnitt. Äntligen! 

Vi talar om tid, om kvinnliga kristna lesbiska missionärer i Västerbotten och om Parveln, hennes nästa verk som är en kärlek (som började med irritation) till KJ, Klara Johanson, kåsör, litteraturkritiker och självutnämnt geni som hon på sin sida beskriver bland annat så här

"K.J. var på många sätt före sin tid, en frisinnad personlighet som inte hade mycket till övers för normivrare. Hen var Halmstads första kvinna som tog studenten och tillhörde sedan den första generationen kvinnor som studerade vid Uppsala universitet. Hen levde ett lesbiskt liv och formulerade redan för ett sekel sedan de analyser av sexualitet och kön som queerteorin gör idag. Det är en fröjd att uppleva skärpan i K.J.’s iakttagelseförmåga, vassa humor och könspolitiska radikalitet."

In och lyssna nu!

/niclas och anita