Avsnitt 16: Leyla Toprak och Annelie Gardell

Nu är det dags igen. Avsnitt 16 rullas fram och är dags att utforska. Danspodden Isadora har haft nöjet att träffa den kurdiska koreografen/dansaren/konstnären Leyla Toprak som besökte ett vintrigt Stockholm och dansscenen på Weld i slutet av januari. Hennes filmer Distant och Red Handkerchief (2015) visades och diskuterades och ni kan se ett filmat framträdande här också. Det är DIstant ni ser. Det handlar om dans och rörelse såklart men också förtryck, motstånd och hur människor reagerar med dans. Som tolk var hennes vän och konstnären Savas Boyraz med och hjälpte oss med samtalet på olika sätt. Bland annat genom att minnas...

I detta avsnitt ber vi Annelie Gardell (Dansens hus) blicka tillbaka på 2015 och se på 2016.

Kom ihåg att du kan följa oss på Facebook, Twitter och Instagram. Och alltid höra av dig via mejl isadorapod@gmail.com

Lev livet nu - vänta inte.

/niclas och anita