Avsnitt 72: Ludovic "Ludde" Génin

Foto: Anita Emthén/Danspodden Isadora

Hallå och välkommen till Danspodden Isadora och vårt 72 avsnitt! Nu ska ni få följa med mig på dansläger i Trosa, eller åtminstone delvis. Föreställ dig sommar och en fantastisk kursgård precis vid havet. Där befann vi som gick Streetstars dansläger oss under en hel vecka i juli.

Mellan dansklasserna, de långa luncherna och havsbaden passade jag givetvis på att prata med både lärare och elever och här kommer Ludovic Génin, eller Ludde som jag kallar honom (förlåt Ludde om jag är kass på att uttala ditt namn, jag har inte så lätt för franskan, pardon <3) som jag dansat house med under flera år och varit nyfiken på lika länge.

Vi har delat svettiga klasser, kniviga bakåtjackar (det var jag som hade och har svårt för dem, jag vet) och stått på scen ihop flera magiska gånger. Men nu fick jag äntligen veta vem denna människa är och har för driv och bakgrund. En lätt spännande sådan skulle jag säga.

Men nu ska Du träffa honom…
enjoy!

/niclas och anita

Avsnitt 71: Örjan Andersson

Foto: Anita Emthén/Danspodden Isadora

Hej och välkommen till avsnitt 71 av Danspodden Isadora! Vi premiärar det genom att prata med koreografen och dansaren Örjan Andersson som berättar om sina ups and downs och guidar oss igenom sina verk och processer. 

Vad hade han gjort om han inte dansade? Han hade dansat. Alternativen är inte många för någon som bestämde sig för dans som konstform och har hållit fast vid det i många många år. Och han tänker fortsätta så.

Men in och lyssna nu - vi kör!

enjoy!

/niclas och anita

Avsnitt 70: Sommaravsnittet

Med avsnitt 70 vill vi hälsa glad sommar till er alla! Här kommer våra bästa tips och pepp på att dansa så mycket du bara kan under dessa ljusa månader. Gärna under öppen himmel. Ta hand om er så ses vi igen när mörkret faller.

Kram!

/niclas och anita

Avsnitt 69: Extra Göteborgsoperans dansfestival

Foto: Göteborgsoperan.

Danspodden Isadora håller ett extraavsnitt för att uppmärksamma att Göteborgsoperan ordnar dansfestival 7 till 9 juni. Du vill inte missa detta!

Jag pratar med Anna Karlander som arbetat med dansfestivalen som ger oss tips och lite juste inside information om vad som händer när stor dans och häftiga koreografer intar Göteborg under helgen. Jag skulle exempelvis göra mycket för att få gaga med Ohad Naharin himself.  Kan du - gör det. Och lyssna på avsnittet här!

/niclas och anita

På fotot: Ministeriet för olösta känslor, av Jo Strømgren. (I bild: Benjamin Behrends, Rachel McNamee, Jesse Bechard, Janine Koertge, Satoko Takahashi) - Foto: Tilo Stengel

Avsnitt 68: Danspassion

Foto: Danspassion.

Välkomna ska ni vara till Danspodden Isadora och vårt 68 avsnitt. Den här gången pratar jag med dansarna som driver vår systerpodd i Göteborg och de heter vad de är just Danspassion! Deras podd fokuserar på pardans som många ute i landet gör men som man kanske tror att färre pratar om - just pardansar! Deras podd har bara efter något år fått många lyssnare som bara verkar växa i antal så suget är stort. Hör dem ge tips om hur du kommer igång att dansa,  vilka de träffat och vill träffa i sin podd hur du undviker svartsjuka på dansgolvet…

 

Enjoy!

 

/niclas och anita